‘Omgaan met uitdagende situaties’

Een gesprek aankopen, omgaan met kritiek of voor jezelf opkomen gaat niet altijd vanzelf. In de ene situatie (bijvoorbeeld thuis of bij vrienden) lukt het allemaal prima maar ergens anders (op school of op het werk) kan dat lastig zijn.

Je bent nog erg geneigd je gedrag door je emoties te laten bepalen én je kunt nog niet altijd overzien wat het gevolg is van jouw gedrag. Dat leidt wel eens tot vervelende reacties en onbegrip vanuit je omgeving. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je moeilijke situaties het hoofd biedt zonder dat jij (of iemand anders) er een vervelend gevoel aan overhoudt?

‘Wie wil ik zijn en past dit bij wat ik doe’

In de training ‘Weerbaar communiceren voor pubers’ leer je over oorzaak en gevolg op het gebied van gedrag; krijg je inzicht in je eigen gedrag én ervaar je het effect van andere gedragsopties. Je oefent steeds in realistische situaties die zich thuis, op school, bij vrienden en op het werk kunnen voordoen. Uiteindelijk is het aan jou om per situatie te bepalen welke strategie je inzet om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Hoe lang duurt het?

De training bestaat uit 4 sessies van maximaal 2 uur

Data & prijzen

Wil je weten wanneer de workshop gegeven wordt? Bekijk de kalender >>