Faalangst

Leerlingen die last van faalangst hebben ervaren vaak de verlammende uitwerking ervan tijdens een toets of examen. Ze krijgen een black-out en weten helemaal niets meer te reproduceren, hoe goed ze ook hebben geleerd. Heel frustrerend en ondermijnend voor het zelfvertrouwen. Want je krijgt niet het cijfer dat je verdient én je hebt kans in een negatieve gedachtenspiraal te komen. Waardoor het bij de volgende toets ook mis gaat, enzovoort.
Onze faalangsttraining is gericht op het creëren van een positieve mindset die gaat helpen om beter te presteren. Andere onderwerpen zijn: omgaan met spanning, een goede voorbereiding en bouwen aan zelfvertrouwen. De training kan zowel in groepsverband (max. 3 leerlingen) als individueel worden gegeven.

Weerbaar communiceren voor pubers

Pubers worden veel gecorrigeerd op hun gedrag. Meestal krijgen ze te horen wat er niet goed is aan hoe ze zaken aanpakken. Of wat ze fout doen in een situatie. Ook zijn trainingen vooral gericht op het aanleren van vaardigheden en gedrag waardoor er geen connectie is met wie de puber is en wat zijn diepste behoefte is.

Deze training begint bij de puber en gaat in op wat hij of zij wil leren en hoe ze het willen leren. Niet de behoefte van school of ouders staat centraal in deze training, maar de ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden voor de puber zelf. Daardoor krijgen zij het heft in eigen handen. Zo leren pubers en jongeren in 4 lessen hoe ze op een elegante manier hun zin kunnen krijgen. Daar waar ze anders met weerstand en agressief reageren, óf juist over zich heen laten lopen. De training kan zowel in groepsverband (3-5 leerlingen) als individueel worden gegeven.

Leren leren

Korte praktische workshops van 1,5-2 uur waarbij wordt ingegaan op een specifieke leerstrategie:

  • Plannen en organiseren
  • Begrijpend lezen
  • Samenvatten
  • Mindmappen
  • Woordjes en begrippen leren

Coaching

Alle hulpvragen kunnen ook door middel van een kort individueel en oplossingsgericht coachingstraject worden aangepakt. Deze trajecten worden begeleid door een aan het NHI verbonden, gecertificeerd (kinder)coach.