NHI Studiebegeleiding2018-11-02T13:32:56+01:00

Over NHI Studiebegeleiding

NHI Studiebegeleiding is in 1992 onder de naam Noordelijk Huiswerk Instituut opgericht door Frans Bohlander. Vanuit de eerste vestiging in Drachten is gestart met huiswerkbegeleiding en bijlessen. Na vestigingen in Heerenveen, Leeuwarden en Sneek volgde ook een vestiging in Amstelveen en werd de naam gewijzigd in Huiswerkinstituut NHI.

Per 2012 opereren we onder de naam NHI Studiebegeleiding en is het bedrijf in handen van Oscar Bohlander en Harriët van Dalfsen. Voor de naamswijziging is gekozen omdat we naast huiswerkbegeleiding steeds meer andere onderwijs gerelateerde diensten bieden. We streven naar een zo compleet mogelijke dienstverlening op het gebied van studiebegeleiding en studiecoaching. Zo kunnen we bijvoorbeeld adviseren over profiel- & studiekeuze en passende leerstrategieën. We kunnen onderzoeken wat de achterliggende oorzaken van motivatieproblemen zijn en een passende aanpak bieden. We signaleren visuele stress en geven faalangsttrainingen en trainingen op het gebied van ‘leren leren’.

Op dit moment is NHI Studiebegeleiding actief in 6 verschillende plaatsen: in Drachten, Leeuwarden, Leek, Sneek, Heerenveen en Amstelveen.

Waar we voor staan

Studiebegeleiding is maatwerk. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen gericht worden geholpen, ook in groepsverband. Een uitgebreide intake en een  leerstrategie onderzoek is onderdeel van de aanpak. Daarnaast kan screening, training & coaching zowel aanvullend als los worden ingezet.

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt in kleine groepen. Bij huiswerkbegeleiding is er 1 begeleider per 6 leerlingen beschikbaar. Brugklassers worden intensiever begeleid en daarvoor werken we met 1 begeleider per 3 leerlingen. Andere dienstverlening vindt 1-op-1 plaats of in kleine groepjes.

Een groot deel van de medewerkers van NHI Studiebegeleiding is actief betrokken bij het onderwijs. Ze kunnen daardoor goed inspelen op nieuwe ontwikkelingen en werkvormen in deze sector.

Naast leerlingen uit het voortgezet onderwijs begeleidt NHI Studiebegeleiding ook basisschoolleerlingen en leerlingen van het MBO en HBO.

Leerling aanmelden

NHI-afbeelding-overons-2 2

Nieuwsgierig naar het effect van MILS?

Kom dan naar de kennismakingsworkshop "Effectiever leren met MILS"!

Op 17 maart 2016 kun je tijdens een interactieve workshop kennismaken met MILS, leerstrategieën en leerhulpmiddelen. Na 1,5 uur ga je met nieuwe inzichten en tips naar huis! Meer informatie?

Waar: Gemeenteplein 65 te Heerenveen
Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

In samenwerking met:

logo Bureau v Bodegom