//Leeuwarden – Leeuwarder Lyceum
Leeuwarden – Leeuwarder Lyceum 2018-03-26T10:07:15+00:00

Locatie Leeuwarden – Leeuwarder Lyceum

In het Leeuwarder Lyceum kun je elke middag vanaf 14.15 uur terecht voor huiswerkbegeleiding, huiswerkhulp, bijles en re-teaching. Hiervoor zijn diverse lokalen beschikbaar zodat in kleine groepjes kan worden gewerkt. Er is 1 docent per 6 leerlingen beschikbaar. De begeleiding is beschikbaar voor zowel leerlingen van Piter Jelles als leerlingen van andere scholen in de omgeving.

De leiding van deze vestiging en de vestigingen Montessori en De Dyk is in handen van Aschwin Mollenaar. Aschwin is sinds 2015 werkzaam bij het NHI en is 1e graads docent geschiedenis. Aschwin wordt bijgestaan door rechterhand Thea Haandrikman, sinds 2007 begeleider op de vestiging Leeuwarder Lyceum. Zij heeft Nederlands en gezondheidskunde gestudeerd aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius.

Op de locatie Leeuwarder Lyceum kunt u terecht voor:
• Huiswerkbegeleiding en individuele begeleiding
• Huiswerkhulp *
• Bijlessen
• Re-teaching
• Leerstijlen
• Ik leer leren
• Motivatiescreening & -zelfonderzoek
• Studie- en beroepskeuze advies

* Huiswerkhulp
In samenwerking met het Piter Jelles bieden wij een vereenvoudigde vorm van huiswerkbegeleiding aan, Huiswerkhulp. Voor informatie en aanmelding kijkt u op www.huiswerkhulpleeuwarden.nl

Maandag t/m donderdag van 14.15 – 18.00 uur, vrijdag van 14.15 – 17.00 uur.
Adresgegevens locatie:
OSG Piter Jelles Leeuwarder Lyceum
Dr. J. Botkeweg 3
8935 AB Leeuwarden

leeuwardennhi@gmail.com
(06) 31 69 73 06 (alleen tijdens openingstijden bereikbaar)

Aschwin Mollenaar
Aschwin MollenaarCoördinator Leeuwarden
Sinds januari 2015 ben ik werkzaam bij NHI Studiebegeleiding. Eerst in Heerenveen waar ik heb gewerkt bij de huiswerkbegeleiding op het Gemeenteplein en bij de huiswerkhulp op De Buitenbaan.
Vanaf november 2016 werk ik op het Leeuwarder Lyceum. Met het team in Leeuwarden zijn we actief op drie locaties van Piter Jelles in Leeuwarden. Zelf heb ik ook op het Piter Jelles gezeten: eerst op locatie Frederik Ruyschstraat (al gesloopt), daarna in het nieuwe gebouw van PJ Junior (nu omgedoopt tot De Dyk) en tot slot op Aldlân (nu Leeuwarder Lyceum).

Ik ben docent geschiedenis en kan leerlingen daar dus inhoudelijk in ondersteunen, evenals voor de vakken aardrijkskunde en maatschappijleer. Naast inhoudelijke hulp bieden we structuur en een goede planning omdat veel leerlingen dat vooral nodig hebben om hun schoolprestaties te verbeteren.

Wat ik zelf fijn vind aan de huiswerkbegeleiding, is dat er persoonlijke aandacht is voor de leerlingen. Tijdens een reguliere les heeft een docent beperkte tijd en moet hij/zij veel taken uitvoeren waardoor er weinig tijd overblijft voor persoonlijke ondersteuning en aandacht. Bij het NHI is die ruimte er wel en mijn collega’s en ik willen ons graag inzetten voor onze leerlingen.

Nieuwsgierig naar het effect van MILS?

Kom dan naar de kennismakingsworkshop "Effectiever leren met MILS"!

Op 17 maart 2016 kun je tijdens een interactieve workshop kennismaken met MILS, leerstrategieën en leerhulpmiddelen. Na 1,5 uur ga je met nieuwe inzichten en tips naar huis! Meer informatie?

Waar: Gemeenteplein 65 te Heerenveen
Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

In samenwerking met:

logo Bureau v Bodegom