Locatie Drachten – Drachtster Lyceum

Het Drachtster Lyceum is de eerste locatie waar het NHI ruim 20 jaar geleden huiswerkbegeleiding aanbood. ’s Middags vanaf 14.30 uur wordt er huiswerkbegeleiding, huiswerkhulp, bijles en re-teaching gegeven. Hiervoor zijn meerdere lokalen beschikbaar. Voor de begeleiding is er één begeleider per maximaal zes leerlingen aanwezig. De begeleiding is beschikbaar voor zowel leerlingen van het Singelland als leerlingen van andere scholen in de omgeving.
De leiding van deze vestiging en de vestiging aan de Van Haersma Singel is in handen van Froanne van der Mei.

Froanne van der Mei is een oud leerling van het NHI en afgestudeerd in de richtingen Pedagogiek en Onderwijskunde. Zij werkt sinds 2009 voor het NHI in Drachten, startte onze vestiging in Leek, werkte in Heerenveen en is sinds 2012 werkzaam als coördinator in Drachten.

Op de locatie Drachten – Drachtster Lyceum kunt u terecht voor:
• Huiswerkbegeleiding en individuele begeleiding
• Huiswerkhulp *
• Bijlessen
• Re-teaching
• Leerstijlen
• Ik leer leren
• Motivatiescreening & -zelfonderzoek
• Studie- en beroepskeuze advies

* Huiswerkhulp
In samenwerking met het Drachtster Lyceum bieden wij een vereenvoudigde vorm van huiswerkbegeleiding aan, Huiswerkhulp. Voor informatie en aanmelding kijkt u op www.huiswerkhulpdrachten.nl.

Maandag t/m donderdag van 14.30 – 18.00 uur en vrijdag van 14.30 – 17.30 uur.
Adresgegevens locatie:
Drachtster Lyceum
Torenstraat 28
9201 JW Drachten

nhidrachten@gmail.com
(06) 20 65 46 42 (alleen tijdens openingstijden bereikbaar)

Froanne van der Mei
Froanne van der MeiCoördinator Drachten
Mijn eerste ervaring met het NHI was toen ik 17 jaar oud was en voor mijn eindexamen van het VWO een aantal maanden huiswerkbegeleiding heb gevolgd. Dit heeft gewerkt! Na mijn studie pedagogiek en tijdens mijn studie onderwijskunde ben ik begonnen als coördinator bij het NHI op de vestiging in Leek. Dit was destijds een nieuwe locatie en ik ben dan ook begonnen met slechts één leerling. Het was een hele uitdaging maar ook erg leuk om vanuit het niets iets op te bouwen. Nadat ik ook nog een jaar in Heerenveen als coördinator heb gewerkt, ben ik in 2012 begonnen in Drachten. Erg fijn, omdat ik daar ook woon. Vanuit mijn studies heb ik voldoende handvatten meegekregen om leerlingen optimaal te kunnen begeleiden bij het aanleren van huiswerkvaardigheden. Zo heb ik onder meer extra vakken gevolgd op het gebied van leerproblemen als dyslexie en dyscalculie. Mijn doel is om bij iedere leerling het beste naar boven te halen. Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich op hun gemak voelen en vragen durven te stellen. Met het vaste team dat we in Drachten hebben, kunnen wij de leerlingen inhoudelijke hulp bieden bij alle vakken. Wij creëeren met elkaar een fijne omgeving, waar leerlingen kunnen opbloeien.