Effectiever leren met leerstrategieën

Inzicht in je eigen leerprofiel kan je helpen om informatie gemakkelijker op te nemen en te onthouden. Daardoor krijg je meer plezier in het leren, haal je betere resultaten en groeit je zelfvertrouwen.

Er is veel nagedacht en geschreven over hoe mensen leren. Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door te doen, de ander moet het ‘voor zich zien’ en een derde persoon moet de informatie eerst voor zichzelf ordenen om het te kunnen begrijpen.

Als de leerstof aangeboden wordt op de manier die bij jou past:
• leer je makkelijker
• krijg je meer plezier in leren (en dus in het naar school gaan)
• haal je betere resultaten
• groeit je zelfvertrouwen

Onderzoek

Om vast te stellen wat jouw beste leerstrategie is kun je een LeerStrategie onderzoek doen. De enige voorwaarde is dat je 9 jaar of ouder bent. Het onderzoek bestaat uit 2 delen; een interactieve test van ongeveer 10 minuten, bedoeld om jouw leervoorkeur(en) vast te stellen, en een toelichting op de uitkomsten. Dit gebeurt in de vorm van een persoonlijk gesprek van ongeveer 50 minuten. Hierbij kunnen desgewenst je ouders aanwezig zijn. Het onderzoek leidt tot concrete tips en studieadviezen. Eventueel bevelen wij passende hulpmiddelen aan. Het onderzoek wordt door 1 van onze 3 gecertificeerde coaches afgenomen.

De methode is geschikt voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen, kinderen en volwassenen!

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harriët van Dalfsen, tel. (06) 107 42 342, of via het contactformulier.

Direct aanmelden? Ook dat kan via het contactformulier.