Faalangstreductie training bij het NHI

/Faalangstreductie training
Faalangstreductie training2017-07-30T11:55:21+00:00

Wanneer faalangst de leerprestaties in de  weg staat, kan een faalangstreductie training worden ingezet. Hierbij gaat het niet om het opsporen van de oorzaken maar om het bestrijden van de symptomen en de gevolgen daarvan. Dit gebeurt middels een cognitieve training die veel kenmerken heeft van het NLP (neuro linguïstisch programmeren). In de training doorlopen de deelnemers drie fases.

Werkwijze

In fase één wordt aandacht besteed aan het herkennen en erkennen van de faalangst. En er wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen van de deelnemer.

Fase twee gaat over het in kaart brengen van de directe factoren van de negatieve spiraal waarin de deelnemer zich bevindt.  Hier gaat het vooral om het verwoorden van negatieve gedachtes en gevoelens die de normale spanning uitvergroten tot faalangst. En het bekijken van alternatieven.

Fase drie gaat over het vervangen van deze negatieve gedachtes en gevoelens door realistische zinnen. Dit veranderproces wordt vastgelegd in een contract. Vervolgens toetst de deelnemer zijn/haar contract aan de praktijk en stelt het net zolang bij tot het werkt.

Hoe ziet het proces eruit?

Een leerling wordt door de begeleider (docent, mentor) aangemeld bij de training. In een intakegesprek van de leerling met de trainer wordt vastgesteld waar het probleem precies zit en hoe groot het is. Dan volgt een informatief gesprek met ouder(s)/verzorger(s) over de training en hoe zij daarbij kunnen ondersteunen. Vervolgens werken deelnemer en trainer aan fase één tot en met drie. En tenslotte sluit de trainer het proces af door een verslag naar de ouder(s)/verzorger(s) te sturen.

Hoe lang duurt het?

Intakegesprek + verslag: 30 minuten
Infogesprek met ouder(s)/verzorger(s):​ 1 uur
Fase 1:​​​​​ 2 uur
Fase 2:​​​​​ 1 uur
Fase 3 + afsluiting:​​​ 2 uur
Verslaglegging: 1 uur
Nazorg (optioneel + individueel): 30 minuten

Kosten

De totale training kost 140,- euro per leerling (op basis van een groepje van  drie leerlingen).

Nieuwsgierig naar het effect van MILS?

Kom dan naar de kennismakingsworkshop "Effectiever leren met MILS"!

Op 17 maart 2016 kun je tijdens een interactieve workshop kennismaken met MILS, leerstrategieën en leerhulpmiddelen. Na 1,5 uur ga je met nieuwe inzichten en tips naar huis! Meer informatie?

Waar: Gemeenteplein 65 te Heerenveen
Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

In samenwerking met:

logo Bureau v Bodegom