Faalangst training bij het NHI

/Faalangst training
Faalangst training2019-03-12T17:38:38+00:00

Wanneer faalangst de leerprestaties in de weg staat, kan een faalangst training worden ingezet. Hierbij gaat het niet om het opsporen van de oorzaken maar om het bestrijden van de symptomen en de gevolgen daarvan. Er wordt vooral gewerkt met praktische en oplossingsgerichte methodes.  De training bestaat uit 3 sessies (fases) van maximaal 2 uur.

Werkwijze

Tijdens fase 1 wordt aandacht besteed aan het herkennen en erkennen van de faalangst. En er wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen van de deelnemer door te oefenen met spanning & ontspanning en ademhalingstechnieken.

Fase twee gaat over het in kaart brengen van de directe factoren van de negatieve spiraal waarin de deelnemer zich bevindt.  Hier gaat het vooral om het verwoorden en verbeelden van negatieve gedachtes en gevoelens die de normale spanning uitvergroten tot faalangst. En het bekijken van alternatieven.

Fase drie gaat over het veranderen van de mindset; het vervangen van de negatieve gedachtes en gevoelens door realistische, positieve gedachtes. Dit veranderproces wordt vastgelegd (in woord en beeld) zodat de deelnemer een houvast heeft bij het in de praktijk brengen van de nieuwe manier van denken.

Hoe lang duurt het?

De training omvat 3 sessies van maximaal 2 uur
Nazorg (optioneel + individueel): 30 minuten

Kosten

De totale training kost € 150,- per leerling (op basis van een groepje van drie leerlingen). Een individuele training kost € 250,00.

Nieuwsgierig naar het effect van MILS?

Kom dan naar de kennismakingsworkshop "Effectiever leren met MILS"!

Op 17 maart 2016 kun je tijdens een interactieve workshop kennismaken met MILS, leerstrategieën en leerhulpmiddelen. Na 1,5 uur ga je met nieuwe inzichten en tips naar huis! Meer informatie?

Waar: Gemeenteplein 65 te Heerenveen
Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

In samenwerking met:

logo Bureau v Bodegom