NHI-banner-1800p-logo

Examentraining van het NHI ...

Home/Examentraining
Examentraining 2017-10-30T11:05:53+00:00

Last van examenstress? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wil jij ook meer grip op de stof en met meer zelfvertrouwen je examens in? Om de slaagkans van de examenleerlingen zo groot mogelijk te maken worden er elk jaar in de meivakantie examentrainingen georganiseerd. De trainingen worden door veel leerlingen bezocht en hoog gewaardeerd.

91% van de 165 leerlingen die in 2017 trainingen volgden, beoordeelden de trainingen met ‘goed’ tot ‘zeer goed’.

Training

De voorbereiding op het eindexamen is zonder meer lastig. Afgezien van de tijdsdruk, is het best moeilijk te bepalen welke onderwerpen meer of minder aandacht vragen en welke tijdsplanning voor jou het beste is. Juist in deze spannende periode kun je professionele begeleiding en een strak studieschema goed gebruiken.

Tijdens de training komen alle examenonderwerpen van een vak aan de orde. Er wordt in kleine groepjes van maximaal 7 leerlingen gewerkt waardoor er voldoende tijd is om alle onderdelen goed te behandelen en te oefenen. De trainers zijn allen bevoegd docent in het betreffende vak. Zij worden bijgestaan door studenten. VMBO en HAVO leerlingen komen van 09.00 tot 18.00 uur en VWO-leerlingen van 09.00 tot 21.00 uur.

Vakken

Voor de volgende vakken worden trainingen gegeven: wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, NASK (vmbo), Engels, Frans, Nederlands, geschiedenis, aardrijkskunde, economie, maatschappijleer en M&O.

Examentraining 2018

De trainingen zijn dit schooljaar gepland in de week van maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei.

Je kunt je aanmelden voor één of meerdere vakken. Indeling is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de beschikbaarheid van de docenten. Aanmelden kan tot 20 april 2018. In week 17 ontvang je bericht over de dag(en) waarop je bent ingedeeld.

Het unieke van de cursus

De cursus is intensief en biedt inzicht in de eindexamenvereisten

Per cursus krijg je minimaal 5,5 uur (VMBO) en maximaal 9,75 uur (VWO) les. De begeleiding is intensief: één docent per max. zeven leerlingen. De cursus is in blokken verdeeld. We beginnen met een algemeen deel waarbij wordt uitgelegd hoe je je het beste kunt voorbereiden op het examen en hoe je een examen moet benaderen. Daarna gaan we met de leerstof aan de gang. In elk blok staat steeds één onderwerp centraal. Elk blok begint met een kernachtige uitleg waarin hoofdzaken van bijzaken worden gescheiden en waarin je handvatten krijgt aangereikt om examenopgaven succesvol op te lossen. Na de uitleg maak je de door ons geselecteerde (eindexamen)opgaven, die tijdens het maken en daarna worden besproken. Zo krijg je inzicht in het sóórt vragen en de manier waarop deze gesteld worden. Door deze werkwijze krijg je meer grip op de stof én neemt je zelfvertrouwen toe.

De cursus is gericht op de individuele leerling

Met elke leerling voeren we tijdens het eerste lesuur een kort gesprek en tijdens de cursus houden verschillende docenten je vorderingen (en veelgemaakte fouten!) bij. Aan het eind van de cursus ontvang je van de docent een gericht ‘studieadvies’. Door het kleine aantal leerlingen per docent is er veel aandacht voor individuele vragen. Je studeert in een inspirerende omgeving met jonge, betrokken docenten die ervaring hebben in het geven van bijlessen en cursussen aan examenleerlingen. Ze vinden het dan ook een uitdaging om je te helpen je examens succesvol te doorlopen.

Praktische zaken

De trainingen nemen 1 dag per vak in beslag en duren voor vmbo leerlingen van 09.00-16.00 uur, voor havo leerlingen tot 18.00 uur en voor vwo leerlingen tot 21.00 uur*.

De cursus vindt plaats in Leeuwarden.

Kosten:

  • vmbo trainingen: €  per training, incl. lunch en materiaal
  • havo trainingen:  €  per training, incl. lunch en materiaal
  • vwo trainingen:   €  per training, incl. lunch, diner en materiaal

Dagindeling

08.30 – 09.00   Ontvangst en registratie
09.00 – 09.30   Algemene examentips
09.30 – 13.00   Les*
13.00 – 14.00   Lunch
14.00 – 18.00   Les* (vmbo tot 16:00)
18.00 – 21.00 ​  Vervolg training vwo incl. eten van 18:00 tot 18:45

* In het ochtend- en middagdeel zal rond 11 uur en rond 16 uur 15 minuten gepauzeerd worden.

Aanmelden

Opgeven graag vóór 20 april 2018 via het aanmeldformulier Examentraining (zie ook onder ‘aanmelden’).

In week 17 berichten wij je over de dag(en) waarop je voor de training(en) verwacht wordt.
Voor meer informatie  kun je bellen met Oscar Bohlander op 06-513 19 867.