Last van examenstress? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wil jij ook meer grip op de stof en met meer zelfvertrouwen je examens in? Om de slaagkans van de examenleerlingen zo groot mogelijk te maken worden er elk jaar in de meivakantie examentrainingen georganiseerd. De trainingen worden door veel leerlingen bezocht en hoog gewaardeerd.

Ruim 88% van de leerlingen die deelnamen aan de examentrainingen 2023 waardeerden onze trainingen met ‘goed’ tot ‘zeer goed’. 

Examentraining 2024

De trainingen zijn dit schooljaar gepland op maandag 29 april  t/m donderdag 2 mei, alleen voor het VMBO.

Je kunt je aanmelden voor één of meerdere vakken. Indeling is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de beschikbaarheid van de docenten. Aanmelden kan t/m vrijdag 19 april 2024. Vóór 23 april 2024 ontvang je bericht over de dag(en) waarop je bent ingedeeld.

Wat houdt de examentraining in?

De voorbereiding op het eindexamen is zonder meer lastig. Afgezien van de tijdsdruk, is het best moeilijk te bepalen welke onderwerpen meer of minder aandacht vragen en welke tijdsplanning voor jou het beste is. Juist in deze spannende periode kun je professionele begeleiding en een strak studieschema goed gebruiken.

Tijdens de training komen alle examenonderwerpen van een vak aan de orde. Er wordt in kleine groepjes van 4-8 leerlingen gewerkt waardoor er voldoende tijd is om alle onderdelen goed te behandelen en te oefenen. De trainers zijn allen bevoegd docent in het betreffende vak. Zij worden bijgestaan door studenten.

Voor welke vakken kun je een training volgen?

Voor de volgende vakken worden trainingen gegeven, per niveau:

Vmbo:

 • 1-daagse trainingen voor:
  • Engels
  • Nederlands 
  • wiskunde
  • nask 1
  • nask 2
  • biologie
  • economie
  • geschiedenis

Kosten: € 125,00 per training – VOOR LEERLINGEN VAN DE VHS EN BHS ZIJN DE TRAININGEN GRATIS!

De trainingen gaan door bij minimale deelname van 4 personen. Bij 3 of minder personen kan een aangepast programma worden geboden (verkort of individueel).

Het unieke van de cursus

De cursus is intensief en biedt inzicht in de eindexamenvereisten

Per cursusdag krijg je 5,5 uur les. De begeleiding is intensief: één docent per max. acht leerlingen. De examentraining is in blokken verdeeld. We beginnen met een algemeen deel waarbij wordt uitgelegd hoe je je het beste kunt voorbereiden op het examen en hoe je een examen moet benaderen. Daarna gaan we met de leerstof aan de gang. In elk blok staat steeds één onderwerp centraal. Elk blok begint met een kernachtige uitleg waarin hoofdzaken van bijzaken worden gescheiden. Ook krijg je tips om examenopgaven succesvol op te lossen. Na de uitleg maak je de door ons geselecteerde (eindexamen)opgaven, die tijdens het maken en daarna worden besproken. Daardoor krijg je inzicht in het sóórt vragen en de manier waarop deze gesteld worden. Met deze werkwijze krijg je meer grip op de stof én neemt je zelfvertrouwen toe.

De cursus is gericht op de individuele leerling

Allereerst voeren we met elke leerling een kort gesprek. Dit gebeurt tijdens het eerste lesuur. Vervolgens worden je vorderingen (en veelgemaakte fouten!) tijdens de cursus door verschillende docenten bijgehouden.  Aan het eind van de cursus ontvang je van de docent een gericht ‘studieadvies’. Door het kleine aantal leerlingen per docent is er veel aandacht voor individuele vragen. Je studeert in een inspirerende omgeving met betrokken docenten die ervaring hebben in het geven van bijlessen en cursussen aan examenleerlingen. Ze vinden het dan ook een uitdaging om je te helpen je examens succesvol te doorlopen.

Praktische zaken

De trainingen nemen 1 dag per vak in beslag en duren van 09.00 tot 15.30 uur.

Kosten:        € 125,00 per training, incl. lunch en materiaal

VOOR LEERLINGEN VAN DE VHS EN DE BHS ZIJN DE TRAININGEN GRATIS!!

Dagindeling examentraining

08.30 – 09.00                     Ontvangst en registratie

09.00 – 12.30                     Les

12.30 – 13.00                      Lunch

13.00 – 15.30                     Les

In het ochtend- en middagdeel zal rond 11 uur en rond 14 uur 15 minuten gepauzeerd worden.

Aanmelden

Opgeven graag uiterlijk 19 april 2024 via het aanmeldformulier Examentraining (zie ook onder ‘aanmelden’).

Vóór 20 april berichten wij je over de dag(en) waarop je voor de training(en) verwacht wordt.
Voor meer informatie  kun je bellen met Oscar Bohlander op 06-513 19 867.