Coaching

Wie ben je; wat kan je; waar ben je goed in en waar wil je naartoe? Tijdens een coachingstraject zoomen we in op jouw specifieke vraag, één-op-één, en gaan we met behulp van praktische en oplossingsgerichte methodes, spellen of gesprekstechnieken op zoek naar een oplossingsrichting. Een traject bestaat meestal uit 3-5 sessies van 1-1,5 uur.

NHI Studiebegeleiding kan begeleiden bij vragen rondom profielkeuze en studie- en beroepskeuze én bij (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. Ook als je meer inzicht wilt krijgen in je drijfveren, mogelijkheden en interesses kun je een beroep doen op NHI Studiebegeleiding.

Heb je een loopbaan- of ontwikkelingsgerichte vraag? Onze studie- en loopbaancoach kan je vast verder helpen. Maak een afspraak met Harriët van Dalfsen, telefonisch op (06) 107 42 342 of via mail@studiecentra.nl.

Studie- en beroepskeuze advies

Een juiste profiel- of studiekeuze wordt steeds belangrijker! Welke richting past bij jou? Een studie- en beroepskeuze onderzoek brengt in kaart wie jij bent en wat je mogelijkheden zijn; wat je belangrijk en leuk vindt in het leven en waar je kwaliteiten liggen.

Scholieren

Ben je scholier en vind je het lastig om een leuke en geschikte vervolgopleiding te kiezen voor na de middelbare school? Of sta je voor je profielkeuze en heb je nog geen idee welke richting je eigenlijk op wilt? Een studie- en beroepskeuze onderzoek kan inzicht bieden in wie je bent, wat je leuk en belangrijk vindt en waar je goed in bent. De aanpak is afhankelijk van wat jij prettig vindt. We kunnen een selectie maken uit verschillende vragenlijsten en/of testen die je online kunt invullen. Óf we gaan aan de hand van leuke spelvormen op zoek naar jouw persoonlijkheid, interesses en kwaliteiten.

In een aantal persoonlijke gesprekken gaan we dieper in op de testresultaten of de zaken die we hebben ontdekt tijdens de spelvormen. Dit om te checken of mijn beeld van jou klopt met wie jij bent en wat je wilt. En natuurlijk gaan we samen kijken naar passende opleidingen, werkvelden en beroepen. Na afloop krijg je een uitgebreid adviesrapport met alle uitkomsten en bevindingen.

Ouder dan 18 jaar?

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je een volgende stap zetten in je loopbaan of (weer) gaan studeren?  Een Loopbaanscan biedt concrete ondersteuning bij vier belangrijke vragen: Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk in werk en leven? Wat wil ik? en Wat kan ik?

Aan de hand van de uitkomsten vinden meerdere reflectiegesprekken plaats waarin dieper wordt ingegaan op jouw wensen, kansen en uitdagingen. Hierbij hanteren we een positieve en oplossingsgerichte aanpak. Samen verkennen we jouw mogelijkheden voor een toekomstbestendige keuze.

Motivatiescreening

Eén van de middelen die bij de coaching kan worden ingezet is een motivatiescreening. Loopt het niet lekker op school en is dat te wijten aan een gebrek aan motivatie? Een motivatiescreening kan achterhalen wat de aanleiding hiervoor is geweest of welk probleem hieraan te grondslag ligt.

Een kind is in de basis altijd gemotiveerd om te leren. Sommige gebeurtenissen of ervaringen zorgen er jammer genoeg voor dat er een blokkade ontstaat waardoor het leren ineens niet meer lukt of niet meer leuk gevonden wordt. Natuurlijk speelt ook de pubertijd een rol en zullen de meeste leerlingen tijdens hun middelbare schoolperiode soms minder zin hebben om te leren. Hun hormoonhuishouding gaat dan flink tekeer wat heel veel energie kost. Deze periodes zullen de meeste leerlingen vaak zelf wel weer te boven komen. Vermoedt u dat er meer aan de hand is dan kan een motivatiescreening uitkomst bieden.

Lees hier meer over de motivatiescreening en de werkwijze.

Of lees deze blog over motivatieproblemen.