Bijles aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs en het MBO/HBO

Kun jij je huiswerk prima zelfstandig maken maar heb je moeite met 1 vak of met bepaalde onderdelen van een vak? Dan is bijles voor jou meer geschikt dan huiswerkbegeleiding. Omdat ze individueel worden gegeven kunnen de bijlessen volledig op jouw wensen worden afgestemd. En bijles is mogelijk in alle vakken, ook online.

Bijles aan leerlingen uit groep 7 of 8 van de basisschool

Sinds 2005 geven wij op verschillende vestigingen op verzoek van ouders ook individuele begeleiding aan basisschoolleerlingen uit groep 7 of 8. De begeleiding bestaat uit het herhalen en opnieuw en uitgebreider uitleggen van reeds aangeboden lesstof in de vakken rekenen en taal. Ook kunnen de leerlingen worden voorbereid op de CITO toets. Voor meer informatie zie Basisschoolbegeleiding.

Vakgericht

De bijlessen zijn vakgericht, dat wil zeggen; ze geven ondersteuning in één bepaald vak. De eerste les wordt gebruikt om de bestaande problemen te analyseren. Bijlessen worden altijd voor minimaal tien keer afgesproken. In de regel wordt 1 uur bijles per vak per week gegeven, gedurende 10 opeenvolgende weken. Dit kan in overleg worden uitgebreid naar meer uren per week. Eventueel kunnen leerlingen, mits zij zich samen opgeven, met z’n tweeën bijles krijgen.

Online bijles

Ook bieden wij online bijlessen aan. De leerling krijgt dan 1-op-1 uitleg van een docent via videobellen en een online whiteboard waarop zowel de docent als de leerling tegelijk toegang hebben. Hierop kan de lesstof worden ge-upload, er kan uitleg op worden gegeven en er kunnen opdrachten op worden gemaakt. Alles is door beide partijen direct zichtbaar en te bewerken. Het enige wat uw kind nodig heeft is een computer of tablet en een internetverbinding.

Voorbeeld online whiteboard NHI Studiebegeleiding

Voorbeeld online whiteboard voor bijles wiskunde